Szlovákia hamar ráfizethet a bajkeverésre

HírKlikk 2024. május 15. 19:00 2024. máj. 15. 19:00

Mivel az új szlovák kormány mind jobban támadja a jogállamot, Brüsszelben erősödnek a hangok, hogy Pozsonytól is vonjanak meg jelentős európai támogatásokat, és lehet, hogy ez esetben az EU malmai sokkal gyorsabban őrölnek majd, mint ahogyan az Magyarország és Lengyelország esetében történt. A jelek szerint Szlovákia a legújabb bajkeverő az unióban, főként azzal, amiket Fico Ukrajnáról mondogat.

Ezt Tomás Vasilko írta, aki a szlovák vezetés szemében vörös posztónak számító Dennik N munkatársa. Felidézte, hogy a politikai vita egyáltalán nem az európai választásról szól, annak kapcsán jóformán semmiféle kampány nem folyik.

A Liberation szerint nagyon is kiélezte az ellentéteket, hogy az új hatalom gyorsan ráállt a Fidesz, illetve a PiS nyomvonalára. Már erősen radikális és igencsak hasonló nézeteket hangoztat, mint a rendszerellenes és Európa-szkeptikus AfD, vagy éppen a magyar kormánypárt.

(A Liberation cikke jóval a Fico elleni merénylet előtt jelent meg - a szerk.)Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom