Támogatja az MSZP programját a Fidesz ifjúsági szervezete

HírKlikk 2019. augusztus 7. 16:29 2019. aug. 7. 16:29

Mindenkit sokkolt az elmúlt napokban napvilágra került állatkínzásos esetek sora. Az MSZP parlamenti frakciója évek óta küzd, az állatkínzók büntetésének szigorításáért. A szocik szerint ugyanis az állatkínzóknak börtönben a helyük. A Fidesz azonban rendre leszavazta a módosításokat.

Mára azonban úgy tűnik, hogy saját ifjúsági szervezetük a Fidelitas sem ért egyet a kormány döntéseivel. Ma délelőtt ugyanis sajtóközleményt adtak ki, melyben ők is arra kérik a Fideszt, hogy támogassák a Büntető Törvénykönyv szigorítását az állatkínzókkal szemben. Szeretnék, ha az Országgyűlés őszi ülésszakában már napirendre is vennék a tervezett módosítást. Olyan javaslatot nyújtanak be a Fidesznek, amelyek szinte szóról szóra megegyeznek az MSZP korábbi javaslataival.

Ha a tervezett szigorításokat végre sikerül a Fidesznek megszavazni, akkor akár már jövő évtől börtönbüntetéssel lehetne sújtani azokat, akik állatokat bántalmaznak.

Az MSZP szeretné ezenkívül az orvvadászati és orvhalászati büntetési tételek növelését is, azon földrajzi területek, vagy állatfajok esetén, amelyek védettek hazánk területén. Valamint börtönbüntetést kaphatnának azok, akik tiltott állatviadalokat szerveznek, vagy arra állatot átadnak, vagy kiképeznek.

Forrás: Hírklikk