Tanúként hallgatják ki a Ripost és az Origo főszerkesztőjét

HírKlikk 2019. november 9. 13:51 2019. nov. 9. 13:51

Ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt nyomozást rendelt el a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, Donáth Anna feljelentése alapján. A momentumos EP-képviselőről a Ripost.hu-n jelent meg az „Egy diáklány állítja: Szexuálisan zaklatta a Momentum EU-képviselőnője” című, az Origo.hu-n pedig a „Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után” című cikk. 

A kormányközeli sajtóban megjelent írásokban egy fiatal lány azt állította, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatta a „Sziget fesztiválos bulik után”. A feljelentésben foglaltak szerint a cikkekben Donáth Anna becsületének csorbítására alkalmas tényállításokat jelentettek meg.

A bíróság végzése alapján a rendőrség megpróbálja kideríteni, hogy ki volt a cikk írója, a megjelenéséért felelős személyek, valamint a történet alapjául szolgáló névtelen levél szerzője. Ehhez tanúként kihallgatják Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost főszerkesztőjét, valamint Gábor Lászlót, az origo.hu főszerkesztőjét  is.