Tarlós lebuzizta Vitézy Dávidot

HírKlikk 2016. április 15. 23:25 2016. ápr. 15. 23:25

Van úgy, hogy nem mondunk ki valamit, de olyan utalást teszünk rá, amivel egyértelműsítjük mondanivalónk lényegét. Tarlós szavai mögött nem üres célozgatások rejlenek, hanem konkrét buzizás.

"Nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, bezárt múzeumot kegyelemből igazgató közgazdász fogja meghatározni egy diszkógömbös, Tütü nevű night-clubból, mi legyen a budapesti közlekedésfejlesztéssel" - mondta Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján Vitézy Dávidról, aki egy videóban fejti ki véleményét a főpolgármester kerékpárosokkal kapcsolatos hozzáállásáról.

Közölte továbbá, hogy Vitézyt nem ő akarta anno kinevezni a BKK élére, nem ő akarta elküldeni onnan; sőt, ő kérte, hogy mindenképp kapjon állást.

A napokban kiszivárgott főpolgármesteri utasításról elmondta, hogy az nem klasszikus értelemben vett utasítás, ez hibás kifejezés, inkább a kollektív felvetésekre használják. Közölte, hogy több történt, mint kiszivárogtatás, a papírt valaki kilopta a városházáról. Az is probléma a főpolgármester szerint, hogy tartalmát átértelmezik, arról ugyanis megfeledkeznek a tudósítások, hogy nincs döntés az ügyben, visszatérnek a témára. Sőt, nem található benne sehol visszafejlesztés - írja az Index.

Hol itt a buzizás?

Egy eseményen, ami a Holland Királyság Nagykövetségével, valamint a Magyar Kerékpárosklubbal közös szervezésben, az Európai Bringafesztivál bejelentő eseményeként zajlott, az alábbi vendégeket hívták meg:

1.) Vitézy Dávid (Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója)
2.) Halász Áron (a Magyar Kerékpárosklub vezetőségi tagja)
3.) Gerrit Faber (a Fietsersbond, a holland kerékpáros szövetség Amszterdam-szakértője)

Minderre az úgynevezett "Vírus Klub" keretében került sor. A Vírus est szervezői így írnak magukról:

"Minden Vírus Estre és Vírus Pszicho Estre 2 olyan különleges előadót hívunk meg, akik 20-30 perces előadásukban hidat képeznek a fontos témák és a szórakozásra vágyó, de tudásra éhes közönség között. A Vírus Aktuális keretében, meghívottunkkal beszégletés formájában dolgozunk fel aktuális kérdéseket, míg emellett rendszeresen megrendezésre kerül Vírus Dömper Show névre keresztelt sorozatunk is, Lady Dömper (ismert hazai transzvesztita humorista- és előadóművész - a szerk.) vendégszereplésével."

Tarlósnak nem az volt a baja, hogy Vitézy mit mond, hanem, hogy mindezt hol teszi. A személyét akarta támadni, a karakterét rombolni, hiszen köztudott, hogy a Tütü egy LMBTQ-barát diszkó, pontosabban egy melegek által gyakran látogatott és közkedvelt szórakozóhely. Vajon, ha ugyanezt Vitézy egy polgári cukrászdában mondja el, Tarlós ugyanúgy felhozza a hely nevét?

Nekünk ez nettó buzizásnak tűnik...