Teljes a káosz a szegedi Fideszben

HírKlikk 2019. május 12. 09:48 2019. máj. 12. 09:48

Botka László bejelentése teljes kommunikációs káoszt okozott a szegedi Fideszben. Eddig kampányfogásról beszéltek, most licitálnak.

Tízezer forint helyett tizenháromezer ötszáz forintot adnának a szegedi időseknek és az iskolakezdőknek a szegedi fideszesek – vette észre a hvg.hu, a szeged.ma oldalán megjelent pártközleményt.

A kormánypárt helyi képviselői május elején még felháborodtak az ötleten, hogy a szegedi polgármester évente tízezer forintot küldjön az érintett körnek Mint írták, Botka csak ígérget a vállalkozások adóztatásának átdolgozása helyett; Bartha László, a Tisza koalíció jelöltje – a város korábbi fideszes polgármestere - Facebook-bejegyzésében pedig egyenesen júdáspénznek nevezte a juttatást. 

A Fidesz részéről ehhez képest pénteken azt nyilatkozták a szeged.ma-nak, hogy a tízezer forint helyett 13 500 forint támogatásra fognak javaslatot tenni a közgyűlésen, amelyen végül majd szavazni kell Botka bejelentéséről. A helyi Fidesz egyúttal azt is állította, színtiszta szocialista hazugság, hogy nem támogatják a Botka László által bejelentett támogatásokat. 

Ugyanaz a Fidesz beszél most hazugságról, ami május-2 án így fogalmazott a portálnak elküldött korábbi közleményében: „számolatlan ígérgetés helyett inkább át kellene dolgozni az önkormányzat helyi vállalkozásokat érintő adóterheit, illetve koncepcióját (…) „A Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet”. 

A kampányfogás emlegetése azért is meglepő a Fidesztől, mert a kormány korábban rendszeresen Erzsébet-jutalvánnyal jutalmazta legmegbízhatóbb szavazói csoportot,  vagyis a nyugdíjas korosztályt. 

Forrás: hvg.hu