Teljes sorcsere a Momentumnál

HírKlikk 2024. január 28. 13:28 2024. jan. 28. 13:28

Donáth Anna lett a párt elnöke, új vezetéssel vágnak neki a kampánynak.

Gelencsér Ferenc lemondása után nem történt meglepetés a párt rendkívüli tisztújításán vasárnap. A decemberben lemondott elnökségből egyedül Cseh Katalin EP-képviselőre számít Donáth Anna az új csapatban, az elnökség tagjait délután választják meg – írta meg a Telex.

Donáth Anna javaslatára várhatóan több olyan szereplő is bejut az új elnökségbe, akik a Momentum alapításánál és NOlimpia-kampányban lettek országosan ismertek: Orosz Anna és Hajnal Miklós, a párt újbudai, illetve hegyvidéki egyéni országgyűlési képviselője, valamint Soproni Tamás terézvárosi polgármester. Az elnökség tagja lesz várhatóan Bedő Dávid, a párt frakcióvezető-helyettese és Tompos Márton országgyűlési képviselő is. Nem indult el a tisztújításon Gelencsér Ferenc, a párt parlamenti frakcióvezetője és távozó elnöke, mint ahogy Fekete-Győr Andrásra, a párt korábbi elnökére sem számítottak a vezető testületben.

Donáth Annának nem lesz új az elnöki szerep, pár hónapig már vezette korábban a Momentumot. 2021. novemberében ugyancsak egy rendkívüli tisztújításon választották meg, miután az alapító elnök, Fekete-Győr András a kudarcos miniszterelnök-jelölti előválasztás után bizalmi szavazást kezdeményezett a küldöttgyűlésnél, majd lemondott az elnöki posztról. Donáth vezette a pártot a 2022-es országgyűlési választás kampányában, a 2022. májusi, rendes tisztújításon azonban nem indult újra. Az országos politikában addig kevésbé ismert Gelencsér Ferencet választották a párt új elnökének akkor.

Gelencsér és Donáth decemberben döntött arról, hogy a kampányidőszakra az EP-képviselő a párt formális vezetését is vegye vissza. A legtöbb ellenzéki párt Donáth szerint nem alternatívát kínál, hanem még rá is licitál a Fideszre.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom