Tihanyban csap össze a kormány és az ellenzék – Orbán is ott lesz

HírKlikk 2020. augusztus 25. 09:54 2020. aug. 25. 09:54

Csütörtök este kezdődik Tihanyban az idei Tranzit rendezvénysorozat, amelyen ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond majd – értesült a Magyar Nemzet. A koronavírus-járvány miatt idén nem a megszokott Tranzit fesztivált, hanem egy szűkebb körű, közéleti témájú évadnyitót rendeznek, amelyen a kormányfő is előadást tart.

A 2020-as Tranziton a járványügyi szabályok miatt, csak ötszáz fő lehet jelen, de Orbán Viktor beszédét és az érdekesebb vitákat a Facebookon élőben lehet majd követni.

A miniszterelnök – az egyik szervező, Hollik István szerint – valószínűleg arról fog beszélni, milyen Magyarországot szeretne látni a XXI. században, és a Tranzit közössége miként tud segíteni abban, hogy az ország a század nyertese legyen.

A Tranziton érdekes viták és előadások lesznek még. Pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázik majd Fekete-Győr Andrással, a Momentum Mozgalom elnökével család- és népesedésügyi kérdésekről, majd Magyarország eredményeiről beszélget Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a szintén momentumos Hajnal Miklóssal. A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialist Párt (MSZP) képviselőjének fellépése zárja, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoznak majd.

Szombaton Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő vitázik majd népjóléti kérdésekről, utánuk pedig Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő beszélget a Magyarországot érintő brüsszeli vitákról. A nap záró csörtéje Merre tovább? – Nemzeti vagy nemzetközi Európa? címmel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között zajlik majd. Ezeket a vitákat mind élőben követhetik a Facebookon az érdeklődők.

Forrás: Magyar Nemzet