Tisztelet a magyar népnek és a kormánynak az olasz szélsőjobbtól

HírKlikk 2020. június 2. 19:59 2020. jún. 2. 19:59

A kijárási korlátozások utáni első nagy utcai demonstrációján, szájmaszkját levéve közölte az olasz politikus, hogy Magyarország számára példakép. 

Példaképnek nevezte Magyarországot Matteo Salvini, az olasz ellenzéki Liga párt elnöke - írja a hvg.hu. Az olasz politikus által vezetett jobboldali pártkoalíció a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások feloldása utáni első utcai demonstrációján, amelyet kedden, Róma belvárosában tartottak.

A politikus az őt magasztaló tömeg közepén, zöld-fehér-piros színű szájmaszkját levéve, azt mondta: „Tisztelet a magyar népnek és a kormánynak, számunkra példaképek vagytok, köszönjük, hogy közel vagytok hozzánk!”.

Georgia Meloni, a szélsőjobboldali Olasz Testvérek párt elnöke hangsúlyozta, ha „Európában változik valami, az az általunk képviselt és velünk szövetséges erőknek lesz köszönhető”.

A korlátozásokat követő első nagy demonstrációt Olaszország több mint hetven városában rendezték meg. A felvonulások célja Giuseppe Conte kormányfő azonnali lemondása és az új választások kiírása.

Forrás: HVG