Tisztelt Szarka Gábor Kancellár Úr, ez nem oké!

HírKlikk 2020. október 16. 16:20 2020. okt. 16. 16:20

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közleményt címzett Szarka Gábornak, az SZFE új kancellárjának.

A HÖOK Facebook-oldalán szólította meg Szarka Gábort, akitől azt kérik, hogy gondolja át az intézmény hallgatóinak ellehetetlenítését.

„Ön azért került az egyetemre, hogy az intézmény működésének feltételeit biztosítsa” – hívják fel a kancellár figyelmét arra, hogy miért is lett kinevezve.

A HÖOK vezetéses eddig diplomatikusan dodonai válaszokat adott arra, hogy miért nem tiltakozik egyértelműen a Színház- és Filmművészeti Egyetem „szabadságharcához”, ha másként nem, szolidaritási nyilatkozattal, hiszen csak így, az ellenállás és a tiltakozás kiterjesztésével válhat valódi erővé az SZFE tanköztársasága.

Szeptember elején Murai László, a HÖOK elnöke még úgy nyilatkozott, hogy álláspontjuk szerint ez a probléma csak akkor oldódhat meg, ha mind a kuratórium, mind az egyetem részéről lesznek gesztusok a másik irányába - erre azonban eddig nem sok példát látott.

A mai események után azonban az alábbi, péntek délután kiadott közleményükben már egyértelművé tették, hogy kinek az oldalán állnak:

„Tisztelt Szarka Gábor Kancellár Úr!

„Ha felforr az agyvized maradj easy
Mielőtt kimondod számolj el tízig!”

Mielőtt elhamarkodottan cselekszik, javasoljuk fontolja meg a Hősök sorait!

Bárki bármit gondol az ügyről:

A kollégiumból és az egyetem épületéből hallgatókat elküldeni – NEM OKÉ!

Hallgatóktól hűségesküt elvárni – NEM OKÉ!

Dolgozókra nyomást gyakorolni – NEM OKÉ!

Az internetet kikapcsolni – NEM OKÉ!

A zárakat stikában lecseréltetni – NEM OKÉ!”

A HÖOK azt szeretné kérni a hallgatói mozgalom 64. születésnapjára, hogy Szarka tartsa tiszteletben dr. Aáry-Tamás Lajos oktatási jogok biztosának vizsgálatát és annak végéig ne hozzon olyan döntést, ami a hallgatói jogokat korlátozza, sőt, a vizsgálat után se hozzon ilyen intézményirányítási döntést.

Forrás: Facebook