Titkolják, hogy ki fizette Orbán magánrepülős meccsnézését

2018. augusztus 16. 08:30

Orbán megint elkölthette a teljes bevallott vagyonát - magángéppel ment megnézni a Vidi BL meccsét. Persze az is lehet, hogy értékes szívességet fogadott el egy vagyonos ismeretlentől.

Orbán Viktor megjelent a Videoton (ma már MOL Vidi) Ludogorets elleni BL-meccsén - szúrta ki a K-Monitor bolgár lapokban. A látogatásról elég sok minden kitudódott: a miniszterelnök magánrepülővel Várnába érkezett, ahol találkozott egy megyei vezetővel és Ivan Portnih várnai polgármesterrel. A Ludogorets oldalán képgaléria és angol nyelvű hír szól arról: a miniszterelnök ajándékokat kap a klub vezetőitől, majd a hivatalos VIP páholyban megtekinti a meccset Kiril Domuszcsiev, Georgi Domuszcsiev és a MOL Vidi tulajdonosa (Garancsi István) társaságában.

Nem ez az első eset, hogy Orbán magángéppel utazott, mint ahogy az is tény, hogy a NER előkelőségei igen gyakran igénybe veszik egymás magángépeit. A Flightradar alapján arra jutott a K-Monitor, hogy Orbán most egy bécsi Cessna c750-essel repülhetett. Ha ez igaz, akkor a gép nem azonos sem a gyakran haszált OTP-s Csányi féle géppel, sem Mészáros Lőrinc Bombardier-luxusgépével - egyelőre nem tudni, kié ez a repülő.

A kérdésre, hogy a kormányfő kitől fogadhatta el ezt az ajándékot, a miniszterelnök sajtóosztálya mindössze annyit válaszolt: “Orbán Viktor miniszterelnök magánutazáson tartózkodott a jelzett napon [2018.07.25.] Bulgáriában; az utazása során közpénz felhasználására nem került sor”.

Forrás: nepszava.hu