Több mint 1 milliárd forintért kelt el a balatonboglári kemping

HírKlikk 2020. november 27. 20:20 2020. nov. 27. 20:20

A Balatoni Hajózási Zrt. tulajdonában lévő kempinget egy ismeretlen licitáló vette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverésén.

Sikeres volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverése, amelyen a balatonboglári Sellő kempinget árulta az állami vagyont kezelő szervezet – írja az Mfor.hu.

A Balatoni Hajózási Zrt. kempingjére október 27-e óta lehetett licitálni, azonban hétfőig senki nem akarta megszerezni, akkor azonban érkezett egy ismeretlentől egy 1 milliárd 16 millió forintos ajánlat. Erre az utolsó pillanatban azonban rálicitált egy másik ismeretlen, így végül 1 milliárd 18 millió forintért kelt el a kemping.

A Bahart egy másik kempingjét is árulja, a balatonszemesi Hattyú kempinget, arra viszont nem érkezett ajánlat. Az Mfor szerint különös, hogy bár a Sellő nagyobb, mint a Hattyú, és jobb helyen is van abból a szempontból, hogy Balatonboglár egy város, Balatonszemes pedig egy falu, mindkét kempinget egymilliárd forintos kikiáltási áron kezdték árulni. 

A vevőnek nem kell megtartania a terület kemping funkcióját, így a portál szerint luxus apartmanok vagy hasonlók építésével az egyelőre ismeretlen vevőnek hamar megtérülhet az 1,18 milliárdos beruházása. 

Forrás: mfor.hu