Tóbiás József visszaadja mandátumát

HírKlikk 2019. október 16. 15:00 2019. okt. 16. 15:00

Szerda délután Tóth Bertalan, az MSZP elnöke arról posztolt a Facebookra, hogy visszaadja mandátumát Tóbiás József, a párt parlamenti képviselője. Tóbiás tavaly ősszel költözött ki családjával a Kanári-szigetekre, azóta onnan járt dolgozni a Parlamentbe. Ezt már akkor voltak, akik kifogásolták a párton belül, végül Tóbiás az idei őszi ciklusig kapott haladékot, hogy válasszon. 

A pártelnök posztjában arról ír:

„Tóbiás tavaly ősszel jelezte, hogy gyermeke betegsége miatt családjával a Kanári-szigetekre költözik, és onnan járna be a Parlamentbe. Amikor Tóbiás Józsi jelezte felém, hogy átmenetileg több időt lesz külföldön, mert kisfia légúti betegsége miatt családjának külföldre kellett költöznie, kértem, hogy a Parlament őszi ülésszakáig tegye egyértelművé, kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt."

Képviselőtársam ma arról tájékoztatott, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról.

A döntését megértem és tiszteletben tartom. Szívből kívánok kisfiának mielőbbi gyógyulást magam és a képviselőtársaim nevében."