Tóth Bertalan: szüleink, nagyszüleink sokkal több megbecsülést érdemelnek, mint amit most kapnak a kormánytól

HírKlikk 2020. május 23. 11:20 2020. máj. 23. 11:20

Az MSZP elnöke az elmúlt hetekben önkéntesként segített az időseknek Pécsett. A Program A Pécsi Idősekért (PAPI) karitatív kezdeményezés keretében, rendszeresen élelmiszert, gyógyszert vásárolt, postai teendőket intézett a lakásukba kényszerült idős emberek egészsége védelmében.

Amint a közösségi oldalán beszámolt a tapasztalatairól, számtalan élethelyzettel és személyes történettel találkozott, még áldást is kapott egy aggódó idős hölgytől – a munkáját óvandó. A közvetlen találkozások alkalmával, azt is első kézből tapasztalhatta, hogy nagyon mélyen forr az elégedetlenség az emberekben a munkalehetőségek elvesztése, a megfelelő állami segítség elmaradása miatt, amivel átvészelhetnék a járvány okozta gondokat:

– Sokan panaszkodtak arról, hogy gyermekük, unokájuk külföldre kényszerült, ott kell munkát vállalnia. És jó néhányan megérezték azt is, hogy egyik hétről a másikra 500-1000 forinttal kerül többe ugyanaz a bevásárlás, amelyet korábban elvégeztünk számukra. Pedig a kisnyugdíjasoknak minden forint számít – sorolta a szomorú tényeket az MSZP elnöke.

Az önkénteskedése során, az elmúlt néhány hét is megmutatta, hogy mennyire oda kell figyelni az idős emberekre – s ezt a figyelmet a járványhelyzet megszűnése után is kötelességünk megtartani. Segíteni kell szüleinket, nagyszüleinket, a nyugdíjasok generációját. Tisztességes nyugdíjat, megfelelő egészségügyi ellátást, megfizethető közszolgáltatásokat kell biztosítani a számukra:

– Azt gondolom, szüleink, nagyszüleink sokkal több megbecsülést érdemelnek, mint amit most kapnak a jelenlegi kormánytól – pedig rengeteget dolgoztak. Két kezükkel ők építették fel az országot, nélkülük mi sem lennénk. Köszönet az önkénteseknek, köszönet az óvodai és bölcsődei dolgozóknak, akikkel együtt végeztük ezt a munkát. Köszönet a frontvonalban szolgálóknak és köszönet az embereknek a fegyelmezettségükért, hogy amikor kellett, akkor otthon maradtak. Továbbra is vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! – üzente Pécsről az önkéntes segítség heteit követően Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.