Tovább erősít a Népszava

HírKlikk 2018. november 29. 12:14 2018. nov. 29. 12:14

Piacvezető pozíciójának erősítése érdekében a Népszava integrálja saját kiadója másik lapját, a Vasárnapi Híreket. "A Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel találkozik az olvasó" – nyilatkozta Puch László, a kiadót, a XXI. század Média Kft.-t tulajdonló Horizont Handels und Industrie AG meghatározó tulajdonosa.

Mint elmondta, az ötlet nem új, már korábban is gondolkodtak a két médiatermék valamilyen összekapcsolásáról. A tulajdonos emlékeztetett arra, hogy a folyamat a Vasárnapi Hírek megújulásával indult, a tavalyi év pedig a Népszava életében hozott nagy változást. Ekkor a szerkesztőséghez csatlakozott tizenhét, a bezárt Népszabadságtól érkező újságíró, így egy rendkívül nyitott, befogadó szellemiségű szerkesztőség állt össze.

Ezzel, a Népszava az országos politikai napilapok között piacvezető pozíciót ért el, hétközi mintegy 20 ezres és szombati 24 ezres példányszámával. Ezt a vezető helyet szeretnénk tovább erősíteni a két szerkesztőség szinergiáját kihasználva - mondta Puch László.

Forrás: Hírklikk