Tovább nehezíti az orvosok életét az Orbán-kormány

HírKlikk 2023. július 17. 15:20 2023. júl. 17. 15:20

Megint változott az egészségügyi szolgálati jogviszony (eszj). A nyári szabadságolások kellős közepén kell működési engedélyt és finanszírozási szerződést módosítani.

Eltörölték az eszj-ben dolgozó orvosokat megillető munkaidő kedvezményt – írja a Napi.hu.

Eddig a szakorvosi rendelőintézetben a szakrendelést ellátó orvosnak, a fogászati alap- és szakellátás orvosának, az iskolaorvosnak, a fogorvosnak, valamint a bőr- és nemibeteg-, onkológiai, tüdőgyógyászati, pszichiátriai, addiktológiai gondozóban foglalkoztatott orvosnak, hat órás munkahelyen töltendő munkaidőkeret volt megállapítva. Most ezt a kedvezményt eltörölték.

Megint nagy sunyiban változtattak írja Kunetz Zsombor, orvos-blogger.

Az ágazatban dolgozók szerint mindezt a Semmelweis napra időzítették, „természetesen” visszamenőleges hatállyal. Egészségügyi szolgáltató legyen a talpán, aki végre tudja ezt hajtani – írják. Működési engedélyt és finanszírozási szerződést kell módosítani, a nyári szabadságolások kellős közepén.

Az egészségügyi szolgálati jogviszony nem vonatkozik azokra, akik az önkormányzattal társas vállalkozói szerződésben állnak.

Kunetz Zsombor szerint tovább folytatódik az állami egészségügyi ellátórendszer kiürítése, és a szakrendelő orvosok magánellátás felé terelése.

 

Forrás: Napi.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom