Továbbra is Pintér közeli cégek őrizhetik a Volánbusz telephelyeit

Zutyu 2022. január 16. 16:20 2022. jan. 16. 16:20

5,2 milliárd forintért dolgozhat az öt cégből álló konzorcium az állami társaságnak.

Öt cég, az ESG Holding Zrt., az MPT Security Magyar Posta Takarék Biztonsági és Logisztikai Zrt., a CIVIL Rendszertechnika és Távfelügyelet Kft., a CIVIL Biztonsági Szolgálat Zrt., valamint a Securimaster Protect Plusz Kft, láthatja el a Volánbusz komplex vagyonvédelmét – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A cégek áfa nélkül most egy 5 milliárd 228 millió forintos keretszerződést kötöttek.

A tendernyerteseknek klasszikus őrzési feladatokat épp úgy el kell látniuk, mint gépkocsizó járőrözést. Diszpécser szolgálatot kell működtetniük és távfelügyeletet is vállalniuk kell, valamint időnként ki is kell vonulniuk, ha esemény van.  A pénzbegyűjtés szintén a konzorcium feladata lesz.

A nyertes cégek már évek óta végzik ezeket a szolgáltatásokat a Volánbusznak, a mostani tenderen sem volt ellenfelük. A konzorciumi tagok közül a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. korábban Pintér Sándor belügyminiszter érdekeltsége volt, és jelenleg Tasnádi László volt rendészeti államtitkár vezeti. Tasnádinak III/III-as múltja miatt kellett távoznia a politikából, azóta pedig töretlenek az üzleti sikerei. A volánbuszos tender egy másik szereplője az ESG Holding Zrt, ami szintén Tansádi érdekeltsége. Ez utóbbi cég végzi a Volán-járatokon a jegy- és bérletellenőrzést, de a pótdíjakat is ők hajtják be.

A hirdetmény linkje.