Tőzsdei csúcsokat hozott Biden beiktatása

HírKlikk 2021. január 21. 21:05 2021. jan. 21. 21:05

A republikánus párt és Donald Trump rémhírei ellenére, a piaci befektetők lelkesen fogadták az új elnököt.

A 444 számol be arról, hogy bár Donald Trump és a republikánus párt azzal ijesztgették a szavazóikat, hogy Joe Biden gyakorlatilag kommunizmust fog bevezetni az Egyesült Államokban, a piaci befektetők világszerte annyira lelkesek Biden beiktatásától, hogy az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában is csúcsokat döntöttek a tőzsdei árfolyamok.

A nagy amerikai tőzsdék Biden beiktatásának napján új rekordokat értek el, a csütörtöki piacnyitás után pedig az európai indexek is növekedni kezdtek.

A befektetők arra számítanak, hogy a kongresszus mindkét házában többségbe került demokraták hamar dönteni fognak majd egy 1900 milliárd dolláros gazdaságélénkítő programról, ami a globális gazdaságra is hatással lesz, miközben a monetáris kondíciók is lazák maradnak.

Reutersnek nyilatkozó befektetési elemző szerint ugyan igaz, hogy Biden részben a cégek és a gazdagok adójának emelésével akarja majd a költségvetési stimulust finanszírozni, de a befektetők úgy látják, hogy nagyobb lesz az élénkítés haszna, mint az adóemelések miatti veszteség.