Trump merénylője tele volt robbanóanyagokkal

HírKlikk 2024. július 14. 18:50 2024. júl. 14. 18:50

A CNN információi alapján a merénylő otthonában is kutattak, és ott is robbanóanyagokra bukkantak. Crooks egy Bethel Park nevű pennsylvaniai kisvárosban élt, nagyjából 50 kilométerre a kampányesemény helyszínétől.

A Telex által szemlézett Wall Street Journal értesülései szerint robbanóanyagokat – más források szerint robbanószerkezeteket – talált a rendőrség Thomas Matthew Crooks autójában. Ő követett el merényletet Donald Trump ellen, majd a helyszínt biztosító mesterlövészek lelőtték.

CNN információi alapján Crooks otthonában is kutattak, és ott is robbanóanyagokra bukkantak. Crooks egy Bethel Park nevű pennsylvaniai kisvárosban élt, nagyjából 50 kilométerre a kampányesemény helyszínétől. Az autóját a robbanóanyagokkal a kampánygyűlés közelében parkolta le, de egyelőre nem tudni, mi volt a terve, ha sikerült volna élve eljutnia a kocsihoz.

A merényletben használt fegyver pontos típusát még nem hozták nyilvánosságra, csak annyit tudni, hogy egy AR-15 jellegű félautomata gépkarabély volt. Ez a fegyver az amerikai hadseregben használt M16-os kereskedelmi forgalomban kapható, polgári változata, amelyből több millió példány van közkézen Amerikában. Crooks fegyverét az apja legálisan vásárolta meg.

A New York Post jelentése szerint a merénylet után a rendőrség rengeteg bejelentést kapott a kampánygyűlés helyszínén található gyanús csomagokról, amelyekben az emberek bombát sejtettek. A technikusok azonban egyelőre nem találtak robbanószerkezetet ezekben a csomagokban.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom