Túl drága az olaszoknak a saját tengerpartjuk

HírKlikk 2024. június 29. 10:30 2024. jún. 29. 10:30

A saját tengerpartjukra látogató olaszok száma ugyan csökken, de a tenger iránti vágy nem. Az olaszok többet utaznak, mint tavaly, de a megdrágult itáliai üdülőhelyek miatt sokan inkább külföldre mennek, a fő célpontjuk Görögország, Spanyolország és Albánia.

Drágul az olasz tengerpart, 2023-ban már eleve 12 százalékkal emelkedtek az árak, idén a tavalyihoz képest átlagosan 8 százalékos drágulást várnak. Az olaszok is érzik ezt, ezért sokan inkább más országok tengerpartjaira mennek nyaralni. A vendéglátósokat a külföldi turisták számának növekedése nyugtathatja meg – írja a Telex.

A tengerpartokon idén összesen 407 millió vendégéjszakát várnak, ez nagyjából egy százalékos csökkenést jelent, ebből 312,5 millió belföldi foglalás – ez 4,4 százalékos visszaesés. Ebből következik, hogy a külföldi foglalások száma viszont nő, méghozzá 11 százalék fölötti arányban.

Főleg az éttermi árak emelkednek, 2022-höz képest már 25 százalékkal, de ott lihegnek mögötte a bárok, fagylaltozók árai, az utazási költségek, a szabadidős és szórakozási lehetőségek árai, valamint a tengerparti szolgáltatások, kölcsönzők árai – ezek mind 20 százalékkal emelkednek. A strandok 16 százalékkal emelték áraikat az elmúlt két évben.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom