Tüttő Kata: Magyarország és Európa – csak együtt lehetünk

HírKlikk 2024. május 23. 08:00 2024. máj. 23. 08:00

Sok feladatot meghatározott az önkormányzat, utat kell építeni, közösségi közlekedést, új járdát, közösségi központot, bölcsődét, iskolát felújítani, csak az a kérdés, hogy miből, mert abból, amit befizetünk rekordmagas áfát, amikor elmegyünk a boltba vásárolni, abból nulla forint marad Szigetszentmiklóson is. „Minden pénz megy az állami fejezet lyukba, amiből lesz repülőtér, jacht, 1000 milliárd Mészáros Lőrincnek” – ezt mondta az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség Szigetszentmiklóson tartott szerdai kampányeseményén Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje, aki Dobrev Klárával a hárompárti szövetség listavezetőjével érkezett az agglomerációs városba.

Tüttő Kata rámutatott, ma európai uniós pénzekből épülnek a városaink, de ezek a pénzek sem érkeznek meg Orbán Viktor miatt. Megtanultuk már, hogy mindegy, mit mond a kormány, csak az számít, amit csinálnak – fogalmazott, és egyik példaként megemlítette, hogy azt mondták, megvédik a gyermekeinket, aztán titokban kegyelmet adtak egy olyan embernek, aki eltussolta egy bántalmazó iskolaigazgató ügyét.

A szocialista politikus sorolta a Fidesz ígéreteit, amelyekre mást kínál a szociáldemokrata szövetség. Kiemelte, a Fidesz azt mondta, hogy a bevándorlók nem vehetik el a magyarok munkáját, ehhez képest több tízezer embert hoznak be rabszolgaként dolgozni hazánkba, azt is mondta, hogy megvédik a magyar földet és most kiderült, hogy olyan államfőt választottak meg, aki külföldieknek játszotta át a magyar termőföldet.

Hozzátette, a kormány több férőhelyet szeretne a stadionokban, ezzel szemben az ellenzék inkább felújítja a szakrendelőket, hiszen túl hosszúak a várólisták, a kormánynak gazdaságvédelmi alapja van, az ellenzék szolidaritási alapot hozott létre, a Fidesz a rendeleti kormányzásban hisz, az ellenzék a részvételiségben. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány bezárja a postákat, az ellenzéki polgármesterek újranyitják azokat, a Fidesz a Pénzügyminisztériumot újította fel, az ellenzék a Lánchidat. „Ők bezárják a Balaton partját, mi megnyitjuk a rakpartot” – érvelt Tüttő Kata, aki szerint lehet másként vezetni egy közösséget, és ezt mutatták meg az ellenzéki vezetésű települések.

Magyarország és Európa, erről szól a küzdelmünk, hazahozzuk a pénzeket, ezt ajánlja a szociáldemokrata-zöld szövetség, amely visszatette a kormány által eltett uniós zászlókat, mert „nem lehet olyan, hogy Magyarország és Európa, csak együtt lehetünk” – fogalmazott Tüttő Kata.

Dobrev Klára, az ellenzéki szövetség EP-listavezetője beszédében azt emelte ki, hogy a három párt szövetsége azért jött létre, hogy megváltoztassa ezt az országot, hiszen a magyaroknak elegük van Orbán rendszeréből. Amikor elmennek szavazni az emberek, akkor emlékezniük kell arra is, hogy egyre több szakmából hiányoznak az emberek – tette hozzá. A baloldali polgármesterek arra büszkék, hogy hány embernek sikerült lakást adni, hogy mennyi fát ültettek, és hogyan tudták javítani a helyben élők egészségügyi ellátását. A szociáldemokraták készek arra, hogy a hétköznapi emberek életét tegyék jobbá – ígérte Dobrev Klára.

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom