Tüttő Kata szerint a Fidesz biztosan méri, melyik jelöltje marad állva

HírKlikk 2024. május 22. 08:20 2024. máj. 22. 08:20

Az MSZP főpolgármester-helyettese nem tud Karácsony Gergely titkos hangfelvételéről, amely a főpolgármester szerint arról szól, hogy a Fidesz méri, visszaléptessék-e Szentkirályi Alexandrát Vitézy Dávid javára. Tüttő Kata inkább arra emlékeztetett, hogy a Fidesz két jelölttel indul a főpolgármester választáson.

A Fidesznek nincs ajánlata Budapestnek és az elmúlt öt évben csak hadüzenete volt. Most biztosan nézegetik, hogy a két főpolgármester-jelölt közül melyik az, amelyik állva marad, ahelyett, hogy visszaadnák Budapest pénzét, hogy dönthessünk a saját városunkról – fogalmazott  az ATV Voks című műsorában Tüttő Kata, aki arra is reagált, hogy a Publicus mérése szerint bármelyik jelölt is lépne vissza, Karácsony Gergely nyerne a választáson.

„Neki van ajánlata, ez a nagy különbség. A főpolgármester elindult egy programmal 2019-ben és az elmúlt öt évben nemcsak, hogy vezettük Budapestet, de mutattunk egy másik utat kormányzásban” – fogalmazott a szocialista főpolgármester-helyettes. Mint mondta, izgalmas ez a Fidesz kormányzással szemben, hiszen ők űrstartégiát készítenek, a főváros a családon belüli erőszak stratégiáját fogadta el, míg a Fidesznek csádi katonai missziója van, addig Budapest a 100 klímaellenes város missziójához csatlakozott. „A kormány divatügynökséget támogat, mi lakásügynökséget hoztunk létre, a kormány a Pénzügyminisztériumot tartotta fontosnak felújítani, mi a Lánchidat, megszüntették az érdekegyeztetést, mi érdekegyeztető fórumot hoztunk létre, megvédtük a közszolgáltatásokat, ők bezártak vasúvonalakat, ingyenessé tettük a közösségi közlekedést a 14 év alattiak számára, ők kivitték az uniós zászlókat a terekből, mi visszahoztuk” – sorolta Tüttő Kata.

Mint mondta, nem ígéretekről szól ez a kampány, hanem arról, hogy az önkormányzatok küzdenek a szabadságukért, az adóbevételeikért, azért, hogy beleszólhassanak abba, hogy mi épül a városaikban. Arra is rámutatott, hogy miközben a kormány kínai egyetemet akart, addig Budapest a lakhatási válságért tett, és míg a kormány kevésnek tartotta a stadionokban a férőhelyeket, addig az Egészséges Budapest program keretében szakrendelőket újítottak fel. „Ez a fontos, ki, mit tett” – hangsúlyozta Tüttő Kata.

Az MSZP-DK-Párbeszéd-nek, a szociáldemokrata-zöld szövetségnek egy célja van, ki kell szabadítani Magyarországot a NER fogságából, le kell bontani azt a pénzszivattyút, amit a Fidesz létrehozott a közös vagyon magánvagyonná alakításában – fogalmazott a szövetség EP-jelöltje. „Ezt csak úgy lehet, ha többen vagyunk, mint akik ezt a rendszert támogatják. Ahogy kettő főpolgármester-jelöltje van a Fidesznek Budapesten, úgy kettő listával indul a Fidesz az uniós választáson, az egyik Orbán Viktorral, a másik nélküle. Magyar Péter is elmondja, azzal amit a Fidesz képvisel, alapjában véve egyetért, csak sok volt Orbán Viktorból” – mutatott rá a politikus.

A rendszert akkor lehet leváltani, ha a jobboldali szavazók is jelzik, hogy elegük van, és ezekkel a jobboldali szavazókkal van dolga Magyar Péternek, mi pedig hozzuk a sajátjainkat – tette hozzá Tüttő Kata, aki szerint mindenki szavazatára szükség van, aki azt gondolja, hogy kicsit sok az 1000 milliárd Mészáros Lőrincnél, és elég a sok családtagból. Mint mondta, ki kell szabadítani Magyarországot abból, hogy a közös pénzünk ne magánvagyonként jelenjen meg, jachtokban és magánrepülőgépekben.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom