Új alelnököt választ a Fidesz vasárnap

HírKlikk 2019. szeptember 28. 08:21 2019. szept. 28. 08:21

A legutóbbi, 2017 őszi kongresszus egyhangúlag megerősítette pártelnöki pozíciójában Orbán Viktor miniszterelnököt, és megválasztották alelnököknek Novák Katalint, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot.

A vasárnapi kongresszus „tisztújító”, de valójában semmi meglepetés nem várható, Orbánnak ezúttal sincs kihívója. Miután az ATV kérdésére Gulyás Gergely a legutóbbi Kormányinfón elmondta, hogy Novák Katalin, Németh Szilárd és Kubatov Gábort is ismét alelnöknek jelölik, már csak egy kérdés maradt. Az, hogy ki veszi át a miniszteri posztja miatt az alelnöki tisztségétől megváló Gulyás Gergely helyét, mivel a párt hagyományai szerint miniszteri rangú politikus nem töltheti be hosszú ideig a pártalelnöki posztot. A legtöbben Kósa Lajost emlegetik.

Orbán Viktor azt mondta, optimista, jókedvű kongresszusra készül, mivel a kormányzó párt egyre nagyobb és erősebb. „A kongresszust a jövőért viselt felelősség tudatában kell megtartanunk. Kormányzó pártnak is nehéz lenni, nehéz időkben élünk, ott a bevándorlási csata, ki kell állni Európában az általunk elképzelt jövő mellett, és durva a belpolitikai csatározás” – fogalmazott.