Új autók és Kásler Miklós érkeztek az Országos Mentőszolgálathoz

HírKlikk 2021. július 27. 14:00 2021. júl. 27. 14:00

Húsz új mentőautó érkezett kedden az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ), további 42 járművet a napokban kapnak meg. Ezzel a mentőautók átlagéletkora 4,8 évre csökken.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a keddi budapesti átadón kijelentette: a mentőautó-állomány megújult, a kormány gyakorlatilag ezer gépjárművet cserélt le 2010 óta. A mentőautókat korszerű eszközökkel is felszerelték.

A kormány 2010-hez képest megduplázta az OMSZ támogatását; 2010-ben 223 mentőállomás volt az országban, ebből több mint százat a kormány felújított és korszerűsített, és további 30 új mentőállomást adott át, valamint 12 mentési pont létesült – mondta el.

Kásler Miklós köszöntet mondott az OMSZ minden dolgozójának a rendkívül lelkiismeretes, önfeláldozó munkájáért.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója közölte, tavaly 82 új mentőautót vásároltak, ebből most húsz érkezett meg.

Amellett, hogy az elmúlt tíz évben sikerült a flottát megújítani, munkaruhát cseréltek és mentőállomásokat újítottak meg, továbbá digitalizáltak a mentést, és ma már mesterséges intelligencia segíti a döntéseik meghozatalát – mondta el.

Csató Gábor kiemelte: az OMSZ Magyarország legnagyobb egészségügyi intézménye, amely mintegy ezer gépjárműből álló flottát működtet.

A közreadott sajtóanyag szerint a kormány az OMSZ részére 2017 és 2021 között 624 mentőautó beszerzését irányozta elő. Eddig 543-at gyártottak le, és ebből még 42 a napokban érkezik meg az OMSZ-hez.

Forrás: MTI