Új napilap indul

HírKlikk 2019. szeptember 13. 06:56 2019. szept. 13. 06:56

Már toborozzák az újságírókat, szerkesztőket. A főszerkesztő Kerényi György lesz. A lap tulajdonosa a Prágában élő, több saját tévécsatornával is rendelkező médiavállalkozó, Milkovics Pál, aki korábban szerette volna megvásárolni a Magyar Nemzetet Simicska Lajostól.

Media1 értesülése szerint hamarosan egy új, ingyenes nyomtatott napilap indul Budapesten, Kerényi György szakmai irányításával.

Bár az újság végleges nevéről még nem született döntés, a Media1 úgy tudja, a legvalószínűbbként a Pesti Hírlap név merült fel.

Az új napilap elindítását a portálhoz eljutott információk szerint eredetileg már októberben szerették volna elindítani, de más források szerint valószínűleg ténylegesen inkább novemberben lehet az utcán a lap.

Elsősorban közterületi terjesztésben jutna el a majdani olvasókhoz az új termék, ebben valamelyest a Lokál című, erősen közpénz-finanszírozott, Fidesz-üzenetekkel megspékelt, a fideszes médiaholding, a KESMA alá tartozó médiatermékhez vagy a 2016-ban megszűnt Metropolhoz hasonlítva.

Forrás: media1.hu