Újabb 100 ezer ingyenjegyet ajánl fel a Wizz Air az ukrán menekülteknek

HírKlikk 2022. augusztus 11. 17:42 2022. aug. 11. 17:42

A Wizz Air újabb 100 ezer ingyenes jegyet biztosít ukrán állampolgárok számára a Wizz Air Hungary és a Wizz Air UK járataira – közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel. 

A Wizz Air korábban indított kezdeményezését folytatva a szeptember 15. és december 8. között induló járatokra ajánlja fel a térítésmentes jegyeket, ezzel segítve az ukrán állampolgárokat úti céljaik elérésben. A felajánlott jegyek 800 útvonalon érhetőek el. Közölték: azok az ukrán állampolgárok, akik az ingyenes rendszerben szeretnének repülőjegyet foglalni, a weboldalon tehetik ezt meg. 

Az utazóknak a foglaláskor meg kell adniuk ukrán útlevélszámukat, valamint a repülőtéri check-in folyamat során fel kell mutatniuk ukrán útlevelüket és a szükséges vízumot, utazási okmányokat.

A felajánlott jegy egy kézipoggyászt tartalmaz, további poggyász felvitele a repülőgépre, illetve feladása díjköteles – jelezte a légitársaság. A közleményben Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója hangsúlyozta: a Wizz Air Ukrajna egyik legfontosabb légitársasága, a cég a nehéz időkben mindent megtesz, hogy támogassa az országot, enyhítsen polgárainak nehézségein.

A Wizz Air március 2-án már tett hasonló felajánlást, akkor az ukrán menekülteket szintén 100 ezer ingyenes jeggyel segítették, amelyeket az Ukrajnával szomszédos országokból (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia) induló kontinentális európai repülőjáratokon használhattak fel.

 

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom