Újabb Orbán-rajongót kukázott ki az M1

HírKlikk 2018. szeptember 22. 10:33 2018. szept. 22. 10:33

„Elítéljük a Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást” – nyilatkozta az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője az M1-nek. Johann Gudenus, aki hazájában az Osztrák–Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke, úgy fogalmazott, el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat.

Magyarország Ausztria egyik fontos partnere, komoly történelmi hagyományok és történelmi barátság van a két ország között – mondta Johann Gudenus, aki sajnálatosnak tartja, hogy a jelentést megszavazták az Európai Parlamentben. Szerinte az eredmény megkérdőjelezhető, hiszen a tartózkodásokat nem vették figyelembe, vagyis a döntés önkényes volt.

Úgy véli, Magyarország az utóbbi években felelősségteljesen járt el a migrációval kapcsolatos kérdésekben. Megvédte a saját és külső határait, Orbán Viktor miniszterelnök komolyan vette a feladatot. Az Európai Unió ezzel szemben nem vette komolyan saját szabályait, melyeket saját maga alkotott, és ezért ítéltek el egy országot – mondta el a politikus az M1-nek adott exkluzív interjúban.