Újabb osztályok és ellátások szünetelnek a kórházakban

HírKlikk 2024. január 29. 18:00 2024. jan. 29. 18:00

A Nemzeti Népegészségügyi Központ január 8-a után tette közzé azoknak a kórházaknak a listáját, ahol hosszabb-rövidebb időre leáll az ellátás.

A 444 cikke szerint

  • A kaposvári Kaposi Mór kórházban munkaerőhiány miatt február 4-ig szünetel a bronchoscopos beavatkozás, a betegeket Pécsre, Nagykanizsára, Zalaegerszegre, Székesfehérvárra viszik.
  • A gyulai Békés Vármegyei Központi Kórház év végéig nem tud fogászati ellátást biztosítani, a kijelölt intézmény a szegedi klinika.
  • A marcali kórház foglalkoztatás-egészségügyi ellátást nem tud biztosítani január végéig, a kijelölt kórházak Nagyatádon, Siófokon és Keszthelyen vannak.
  • A Szent János Kórházban február 29-ig nem látják el az ittas sérülteket.
  • A balassagyarmati kórházban határozatlan ideig szünetel a gasztroenterológia (kijelölt kórház Salgótarjánban), a fájdalomterápia (kijelölt kórház Pásztón) és a reumatológia (kijelölt kórház Salgótarjánban).
  • A komáromi kórházban 2025. január 16-ig szünetel a gyermek-nőgyógyászat, a betegeknek Győrbe kell menniük.

Az észrevételeit szintén közzétevő dr. Kunetz Zsombor posztjában azt írja, „Januárnak még nincs vége, eddig 35 kijelölő határozat, vagy annak módosítását tette közzé az NNK, ez azt jelenti, hogy legalább ennyi ellátási forma szűnt (egy-egy kijelölő határozat többet is érint) vagy szűnik meg hosszabb-rövidebb ideig különböző intézményekben.”

Forrás: 444.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom