Újabb tíz településen lesznek elérhetőek a postai szolgáltatások a Takarékbank helyi fiókjában

HírKlikk 2021. január 27. 04:00 2021. jan. 27. 04:00

Februárban országszerte várhatóan tíz települést von be közös programjába a Magyar Posta és a Takarékbank. Ezzel csaknem húszra emelkedik azon települések száma, ahol a közös működtetés hatékonyságát vizsgálják a felek – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Posta Zrt.

A közleményben emlékeztettek: a Magyar Posta és a Takarékbank tavaly júniusban jelentette be, hogy közös programot indít kistelepüléseken, majd novemberben mutatták be Csengődön az első olyan takarékbanki fiókot, ahol banki és postai szolgáltatásokat egyaránt nyújtanak.

A program egyelőre tesztjelleggel működik, célja, hogy hatékony működés mellett, a korábbinál magasabb szolgáltatási színvonalon biztosítsa a kistelepülésen élők számára az alapvető postai és pénzügyi szolgáltatások elérését – összegezték.

A tesztprogram második körébe bevont településeken február 1-24-ig lesznek a postai szolgáltatások a Takarékbank helyi fiókjaiban elérhetőek – ismertették. A változásról a lakosokat szórólapokon és plakáton értesítik, de az önkormányzatok is segítséget nyújtanak a tájékoztatásban.

A tesztidőszak várhatóan tavasz végéig tart, azt követően a két társaság megvizsgálja a tapasztalatokat és közösen dönt a program hosszú távú sorsáról – jelezték a közleményben.

Forrás: MTI