Ujhelyi és Márki-Zay átvállalják Bogdán László temetésének költségeit

HírKlikk 2020. július 15. 11:12 2020. júl. 15. 11:12

Politikusok, ismert emberek, szervezetek sora emlékezett Cserdi polgármesterére.

„Nem találom a szavakat. Megrendít az eset, mert valóban nagyon közel állt hozzám”– fogalmazott Beer Miklós nyugalmazott püspök a Hírklikknek, amikor megtudta, hogy elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere.

Alföldi Róbert színész, rendező

Ha a világ bármikor is jobbá és emberibbé tud válni, az csak az olyan különös embereknek köszönhető, mint amilyen Bogdán Laci volt.

Az olyan embereknek, akik sem istent, sem embert nem ismerve – és ugyanakkor Istent és embert is sokkal jobban ismerve, mint talán bármelyikünk –, csak mennek előre, tűzön és vízen át, erővel – szinte már fájó erővel, de mennek, mert tudják, hogy hova kell eljutni ahhoz, hogy a világ jobb és emberibb legyen. (...)

Kaltenbach Jenő jogász

Bogdán László, Cserdi polgármestere, a hírek szerint, önkezével vetett véget az életének. Sokkoló hír! Talàn nem mindenki osztja a véleményemet, ha azt írom, hogy a hazai cigányság egyik kiválóságát, ikonikus alakját vesztette el. Tudom, a romák között megoszlott a vélemény róla, de a falujával produkált teljesítmény önmagáért beszél, és aligha vitatható. Nyugodjék békében! (...)

Karácsony Gergely főpolgármester

Amikor legutóbb Cserdiben jártam, Lacitól kaptam egy gyönyörű fotót. A fotón Cserdi legidősebb polgára, egy gyönyörű, idős cigányasszony látható. Azt mondta, azért adja nekem ezt a fotót, hogy mindig emlékeztessen arra, hogy a cigányok csak nagyon ritkán élnek meg ilyen szép kort, és a rövidebb életük alatt is rengeteg terhet cipelnek.

Bogdán László, Cserdi polgármestere is cipelte ezeket, de nem csak ezeket. A sajátjaiét, a falujáét, sőt, mindannyiunk közös terheit: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat. Olyan terheket, amikről már rég meg kellett volna szabadítanunk magunkat, de mi az elcseszett évtizedek alatt csak pakoltuk vissza ezeket – mások vállára. (...)

Ujhelyi István politikus

Bogdán László mindannyiunk hőse, mindannyiunk vesztesége. Közös halottunk. Azért, hogy hozzá méltó búcsúztatása legyen és ennek költsége se a családot, se Cserdi önkormányzatát ne terhelje, úgy döntöttünk Márki-Zay Péterrel közösen: átvállaljuk Laci temetésének költségeit.

Úgy érezzük, hogy barátaiként ez is a kötelességünk. Politikamentesen, méltóságteljesen, a hozzá illő tisztességgel.