Újra eladó Göncz Árpád budai villája

HírKlikk 2023. december 11. 13:30 2023. dec. 11. 13:30

Ismét a piacra került az egykori köztársasági elnök, Göncz Árpád budai villája – szúrta ki a Pénzcentrum. Az alig egy éve, az MNV árverésén egy német befektető kezébe került ingatlant a lap szerint most jókora haszonnal passzolhatják tovább.

1,72 milliárd forintért került ismét a piacra Göncz Árpád és feleségének egykori otthona – bukkant rá a pompás villa hirdetésére a Pénzcentrum az egyik legnagyobb hazai ingatlanhirdetési portálon.

Mint írják, a II. kerületi Vérhalom téren található impozáns épület egy összesen 2873 m2-es területen (ez konkrétan két, egy 1845 m2-es és egy 1028 m2-es telket jelent) helyezkedik el. Felhívják a potenciális vevők figyelmét arra, hogy az épület jelen állapotában leginkább családi otthonnak megfelelő, de számítanak befektetők érdeklődésére is.

Amennyiben valaki projekt fejlesztési potenciállal rendelkezik, annak az a remek hír, hogy a Vérhalom tér felől mélygarázs alakítható ki az ingatlanon, illetve a hátsó Pentelei Molnár utca felől leválasztható az 1028 m2-es telek és külön társasház építhető rá – írják a hirdetésben, és azt is hozzáteszik, hogy a villa az 1845 m2-es telekkel vagy az 1028 m2-es fejlesztési telek akár külön-külön is megvásárolhatóak.

Mint azt korábbi sajtóértesülésekből tudni lehet, még 2022 a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2022 októberi árverésén egy német tulajdonosi háttérrel rendelkező cég, a Flovestor Passage Kft. vette meg az ingatlant. Annyit lehet tudni a tranzakcióról, hogy komoly licitharc folyt az ingatlanért, a licit 496,8 millió forint kikiáltási árról indult, majd a Vérhalom tér 7/b szám alatt található villáért, valamint a villa mögött, a Pentelei Molnár utca 6. alatti „iroda, raktár, garázs" besorolású ingatlanért, összesen nettó 1,186 milliárd forintot csengetett ki a vevő.

Forrás: Pénzcentrum


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom