Újra indul a szegedi polgármesteri posztért Botka László

HírKlikk 2024. április 15. 15:45 2024. ápr. 15. 15:45

Az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjeként újra indul a szegedi polgármesteri posztért Botka László.

A politikus az önkormányzati képviselőjelölteket bemutató hétfői rendezvényen azt mondta, a szegedi összefogás 22 éve sikeresen vezeti a várost, egységes és felkészült. Úgy fogalmazott, ezért szeretnének felhatalmazást kérni a szegediektől, hogy tovább folytassák a békés városépítő munkát.

Botka László közölte, egy jelölő szervezet, az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indul a polgármesteri posztért, ugyanúgy, ahogy mind a 19 egyéni képviselő. A „demokratikus ellenzéki parlamenti pártok" pedig támogató szervezetként segítik a közös munkát – tette hozzá.

Az elmúlt évek nehézségei ellenére, töretlen Szeged fejlődése. Világjárvány, szomszédban dúló háború, az energiaárak emelkedése és az európai uniós átlagnál háromszor nagyobb infláció sújtotta a magyarokat és a szegedieket. Erre válaszul a szegedi önkormányzat az ország legerősebb szociális hálóját hozta létre, hogy segíteni tudjon a családokon, a gyermekeken, időseken és rászorulókon – mondta a polgármester.

Az elmúlt években csaknem ezer szociális bérlakást adott a város azoknak a szegedieknek, akik nem tudnak önerőből lakáshoz jutni – tudata a politikus.

Magyarország húsz éve az Európai Unió tagja, a csatlakozásnak Szeged a legnagyobb győztese. Az önkormányzatnak több száz sikeres uniós pályázata volt az elmúlt időszakban. A támogatások révén, komplett városrészek, intézmények újultak meg, korszerűbb infrastruktúra szolgálja a szegedieket – hangsúlyozta Botka László.

A politikus az elkövetkező évek legnagyobb feladataként – a magyar gazdaságtörténet legjelentősebb beruházása – a BYD elektromos autógyárának megépítésének „levezénylését" említette. A kormány mindent megtett azért, hogy a beruházás Magyarországra jöjjön, a városvezetés pedig több mint egy éves tárgyalássorozattal elérte, hogy a beruházók Szegedet válasszák – mondta.

Az Összefogás Szegedért 19 képviselőjelöltje az emberekkel konzultálva, minden városrészre önálló programmal készült, ezt megkönnyítette, hogy közülük tizenöten már korábban is elnyerték a választók bizalmát, legtöbbjük több ciklus óta szolgálja a helyi közösséget – közölte a politikus.

Forrás: MTI/Hírklikk