Újra maszk viselését kérik az egyik fővárosi kórházban

HírKlikk 2023. október 21. 13:30 2023. okt. 21. 13:30

A folyamatos betegellátás biztosítása, valamint az intézményben fekvő betegek érdekében újra maszk viselését kéri a Dél-pesti Kórház. Ismét van egy majomhimlővel megfertőzödött beteg is Magyarországon, és egy hazai eredetű nyugat-nílusi láz megbetegedést is diagnosztizáltak.

A Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet a honlapján publikálta a kérését. Azt írják: „Tisztelt Betegeink, hozzátartozók, kórházi látogatók! Kérjük önöket, hogy a biztonságos és folyamatos betegellátás biztosítása, valamint az intézményünkben fekvő betegeink érdekében szíveskedjenek maszkot viselni a kórházban, illetve telephelyeinken. Hozzátették: „a felelős magatartással az őszi vírusok terjedését szeretnénk megelőzni” .Csak idén 24 Covid-variánst azonosítottak. Ezt a 24.hu írta meg.

A lap arról is beszámolt, hogy a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi és infekciókontroll főosztálya október 9.-e és 15.-e közötti időszakra szóló tájékoztatójából kiderült, a héten tömeges, közösségi gastroenteritis-járványról nem érkezett jelentés.

Ismét diagnosztizáltak majomhimlő megbetegedést. Egy fővárosi 32 éves magyar férfibeteg szexuális úton fertőződött, az eset hazai eredetű. A klinikai diagnózist a laboratóriumi vizsgálatok alátámasztották. Egy hazai eredetű nyugat-nílusi láz megbetegedést is diagnosztizáltak. A megbetegedést Békés vármegyéből jelentették. Kiderült az is, hogy az adott héten három importált malária megbetegedést jelentettek. Egy Magyarországon élő, 30 éves nigériai származású férfi és tizenöt hónapos gyermeke betegedett meg. A lappangási időben Nigériában jártak családlátogatáson. Mindkét betegnél a tünetek hátterében a Plasmodium falciparum kórokozó állt. A harmadik beteg egy 55 éves magyar férfi, akinél a parazitológiai vizsgálatok szintén a Plasmodium falciparum kóroki szerepét igazolták. A beteg az inkubációs időben Pápua-Új Guineában és Indonéziában járt.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom