Újra szolgálatban a gyermekvasutasok

HírKlikk 2024. július 6. 12:55 2024. júl. 6. 12:55

A balatonfenyvesi kisvasúton lehet velük találkozni.

Gyermekvasutasok álltak szolgálatba a balatonfenyvesi kisvasúton a vakáció ideje alatt hétvégenként – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. Azt írták, hogy az idei már a negyedik nyár, hogy a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton szolgáló vasutasok érkeznek vendégszolgálatra a balatoni kisvasútra, a csisztai és a somogyszentpáli vonalon közlekedő vonatokon jegyértékesítési feladatokat látnak el helyi felnőtt kollégáikkal közösen, illetve a balatonfenyvesi végállomáson  vonatokat indítanak.

A kiválasztott gyermekvasutasok a balatonfenyvesi hétvége két napját szolgálattal, az utána következő hétfőt pedig strandolással töltik, így minden nyári szombaton és vasárnap 10-10 kisvasutas fogadja az utasokat a nagybereki tájakot bejáró vonalakon.

A balatonfenyvesi kisvasúton országbérlettel, Somogy vármegyebérlettel, ezek napijegy-áltozataival, valamint Balaton24 napijeggyel is lehet utazni – áll a közleményben.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom