Ukrajna kész tárgyalni Magyarország követeléseiről

HírKlikk 2024. június 25. 20:10 2024. jún. 25. 20:10

Olga Sztefanisina, Ukrajna európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettese, az európai uniós csatlakozási tárgyalások ukrán delegációjának vezetője megerősítette, hogy Ukrajna kész tárgyalni Magyarország 11, a nemzeti kisebbségek jogainak védelmére vonatkozó követelésének teljesítéséről.

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy Ukrajna ismételten megerősítette azon elhatározását, hogy jó kapcsolatot tartson fenn a szomszédaival, különösen a nemzeti kisebbségek jogainak védelmével kapcsolatos kérdésekben – írta a Telex.

„Őszintén elköteleztük magunkat amellett, hogy megoldjuk és ennek alapján maradéktalanul megvalósítsuk a 11, különösen a magyar fél által felvetett, a nemzeti kisebbségek jogainak védelmét erősítő kérdést, valamint a Magyarországgal folytatott kétoldalú egyeztetéseket” – tette hozzá.

Szijártó Péter külügyminiszter január végén Ungváron tett látogatásán adta át az ukrán félnek azt a 11 követelésből álló listát, amelyek garantálják az ukrajnai magyar nemzeti kisebbség jogait. Ezek a követelések bekerültek az Ukrajna EU-csatlakozására vonatkozó tárgyalási keretbe, amelyet végül június 21-én hagytak jóvá.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom