Ungár Péter szerint az LMP az alternatívája Donáth Anna és Márki-Zay Péter hisztériájának

HírKlikk 2023. november 12. 17:24 2023. nov. 12. 17:24

Donáth Anna vasárnapi beszéde után Ungár Péter szerint a Momentum EP listavezetője, valamint Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt állítása nemcsak szóhasználatban, hanem diagnózisban is nagyon közeláll egymáshoz.

Ungár Péter úgy gondolja, „az elmúlt napokban végképp megindult a jövő évi választásokat megelőző kampány, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy Donáth Anna egy publicisztika és egy beszéd formájában programot hirdetett, amelynek alapállítása, hogy végre ki kell mondani az igazságot, Márki-Zay Péter pedig országjárása indult, amelynek célja, hogy »elvigye az igazságot« az ország minden pontjára” –  írja az Index.

Az LMP társelnöke kijelentette: „A 22-es kampányban volt jó program, voltak jó jelöltek, de részben a Fidesz erőfölénye, részben az ellenzék hiteltelensége miatt nem jött össze a győzelem. Nehéz kérdés a Fidesz médiatúlsúlya, mert arra nem sok ráhatásunk van itt az ellenzéki oldalon, ezért a Momentum a kordonbontásban látja a médiatúlsúly lebontásának az eszközét, Márki-Zay Péter szerint pedig ki kell mondani, hogy a Fideszt választáson nem lehet leváltani.

Ungár ma már vitatja azt, hogy '22-ben kiváló volt a program és voltak jó jelöltek. Szerinte a választók által is érzékelt program a semmitmondás csúcsteljesítménye volt: úgy nem lehet elindulni egy választáson, hogy nincs semmilyen állításunk az adórendszerre vonatkozóan, és a mondandónk összefoglalható úgy, hogy a Fidesz tulajdonképpen mindent jól csinál, csak korruptak és antidemokratikusak.

Az nem egy program hónapokig azzal untatni a választókat, hogy feles vagy kétharmados többséggel fog az ellenzék alkotmányozni – vélekedett Ungár Péter.

Ungár hangsúlyozta: Márki-Zay Péter egyszemélyes monodrámává alakította az egész kampányt. Tegyük hozzá – mondta –, hogy ez nem Márki-Zay hibája: a hat párt alakította ki úgy a kereteket, hogy egy olyan jelölt állhatott az egész kampány élére, aki szerint az ellenzék legnagyobb problémáját a mögötte álló pártok jelentik”.

Ungár Péter szerint Márki-Zay Péter, valamint Donáth Anna részéről újra bedobni az előválasztást, „mint minden problémát megoldó csodafegyvert, miközben legutóbb ez a módszer nulla plusz egyéni körzetet és egy, az ellenzék politikai ajánlatát kevésbé megtestesítő jelöltet eredményezett, finoman szólva is vitára érdemes állítás, ami azt bizonyítja, hogy van még dolgunk a vereség okainak feldolgozásával”.

Ungár szerint a hisztériaellenzék, amely önmagáról önmagáért beszél, hogy önmaga morális mércéjét megüsse, kudarcra van ítélve. Donáth Anna és Márki-Zay Péter hisztériájának az alternatívája az LMP – húzta alá Ungár Péter.

 

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom