Ursula von der Leyen megvezette a hazai ellenzéki pártok Uniós képviselőit

Vásárhelyi Mária 2019. szeptember 10. 16:46 2019. szept. 10. 16:46

Fűt-fát ígért nekik, hogy támogassák őt a pozíció elnyerésében, ám amióta ez sikerült neki, azóta minden lépése ellentmond ígéreteinek.

Mivel ő volt a német hadügyminiszter, gondolom elégedett azzal, ahogy Orbánékkal tető alá hozták a hatalmas fegyvervásárlást és nyilván számos más gazdasági és politikai bizniszben is megegyeztek a színfalak mögött. És ezekhez képest számukra elhanyagolható kérdés a magyarországi demokrácia állapota, a maffiaállam működése. Még az sem zavarja őket, hogy az uniós állampolgárok adóforintjai közvetlenül Orbán környezetét gazdagítják. Hiszen nekik ezek szerint végül is mindegy, hogy a támogatások a magyar társadalom, vagy Orbán Viktor családjának és oligarcháinak jólétét biztosítják-e.

Már Angéla Merkel, von der Leyen legfőbb támogatójának a Pán-Európai Pikniken elmondott szavai is a magyar demokraták nyílt arculcsapásának számítottak, most pedig, hogy "von der" Trócsányira akarja bízni az európai szomszédsági és bővítési ügyeket, tényleg itt az ideje, hogy leszámoljunk az EU-val kapcsolatos minden illúziónkkal. Arra a Trócsányira, aki igazságügy miniszterként nemcsak asszisztált, hanem aktívan közreműködött a bűnöző Gruevszki Magyarországra csempészésében, aki ugyancsak részese annak a politikának, amely állandó viszályt szít a határon innen és túl élő magyarok között, amely rendszeresen aktívan beavatkozik a környező országok belpolitikai vitáiba, amely tudatosan - az orosz érdekeknek megfelelően - hátráltatja Ukrajna Uniós csatlakozását, amely néhány évvel ezelőtt - jó pénzért - egy közönséges rasszista gyilkosnak adott menlevelet azért, hogy otthon hősként ünnepeljék. És a sor vég nélkül folytatható. És az a volt igazságügyminiszter fog felelni az Unió bővítéséért, aki aktívan közreműködött az Uniós támogatások törvénysértő, korrupt felhasználásában.

Ennél már csak az lett "szerencsésebb" ha a jogállamiságért- és emberi jogokért, vagy a költségvetésért felelős biztos pozícióját ajánlják fel neki. Tényleg itt az ideje, hogy leszámoljunk az EU-val és a "közös értékekkel" kapcsolatos illúzióinkkal, és tudatosítsuk magunkban, hogy a legfontosabb kérdésekben az EU-nak nincsenek értékei, csak érdekei, mi magyar demokraták pedig csupán egy légypiszok vagyunk a papíron. És ezt a vezető politikusok közül egyedül Orbán Viktor ismerte fel helyesen, és ezzel él vissza immár 9 éve.