Vajna Tímea menni Amerika

Föld S. Péter 2019. augusztus 5. 06:33 2019. aug. 5. 06:33

Szomorúan nyilatkozik mostanában az év elején elhunyt Andy Vajna özvegye. Amióta a filmmogul meghalt, az egykor Palácsik Tímeaként megismert, még mindig ifjú hölgynek már semmi sem olyan, mint amilyen korábban volt. Bár mesés örökség várományosa – a pontos összeget még maga sem tudja – azt mondja, hogy csalódott az emberekben, főleg a férfiakban, akik ma másképp beszélnek vele, mint akkor, amikor még Andy élt. Ezért, amint megkapja az örökségét, elpályázik Amerikába, itt ugyanis már nem tud élni, mert minden emlék Andyhez köti, ezért tőlünk távol próbál új életet kezdeni.

Idáig ebben nincs semmi különös, titokban számítottunk is rá, hogy miután Andy Vajna meghalt, özvegye körül sokan megváltoznak. Akik eddig úgy tettek, mintha kedvelnék, leveszik az álarcot, és jó alaposan kimutatják a foguk fehérjét. Ebben tehát nincs semmi meglepő, ám az ifjú özvegynek mindemellett még anyagi gondjai is vannak, melyek nem utolsósorban abból adódnak, hogy mint mondta, Andy Vajnát még életében meglopták az üzlettársai.

Itt azért elidőznénk valamelyest. Mert bár Vajna Tímea nem nevezte meg a néhai férjét megkárosító üzlettársakat, azért lehet sejteni, hogy ezek a derék urak – merthogy a NER üzleti porondján elsősorban az erősebb nem tagjai mozgolódnak, a nőknek marad a konyha, meg a szülés – szóval, ezek a derék urak bizonyára nem az ellenzék soraiból kerülhettek Vajna közelébe.

Nehéz feltételezni, hogy a szocialisták között talált magának üzlettársat Andy Vajna, a DK szimpatizánsait pedig szintén kizárhatjuk. De feltehetőleg nem is a brüsszeli bürokraták boltoltak Vajnával, Sorosról nem is beszélve.  Kizárásos alapon tehát azt kell gondolnunk, nem szívesen, de nem tehetünk mást, hogy a NER-lovagok egyike-másika lophatta meg néhai Andy Vajnát. Csakis rájuk célozgathatott Vajna Tímea, aki udvariasságból, vagy elővigyázatosságból nem nevezte néven egykori férjének fosztogatóit.

Mi is csak találgathatnánk, hogy kik lehetnek az illetők, akik ezt a joviális megjelenésű, szakállas, szájában mindig szivarral mutatkozó kedves mackót meglopták. A találgatásnak pedig nincs semmi értelme, per lehet belőle, az meg úgy kell az embernek, mint ablakos tótnak a hanyatt esés.

Annyit azért elmondanánk, hogy nekünk Habony Árpád egy kicsit gyanús. Nem azért, mintha azt feltételeznénk róla, hogy lopott Vajnától, de róla legalább tudjuk, hogy korábban időnként kapott kölcsön a néhai filmmogultól nagyobb összegeket, igaz, ezeket az akkori megnyilatkozások szerint hiánytalanul visszaadta.

Úgyhogy, tényleg hagyjuk az egészet, még az is lehet, hogy az özvegyből csak a keserűség beszél. Ahogy megkapja a pénzt – még nem tudja mennyit – bizonyára jobb kedve lesz, és elpályázik Amerikába. Viszi magával a macskáit a távoli országba, és útközben még azon is elgondolkodhat, hogyha állítása szerint azért megy el Magyarországról, mert itt minden Andyre emlékezteti, akkor miért egy olyan helyre megy, ahol ugyancsak minden Andyre fogja emlékeztetni.