„Válaszd az életet!” – Közlekedésbiztonsági kampányt indít az MSZP a fiataloknak

HírKlikk 2023. szeptember 10. 11:02 2023. szept. 10. 11:02

Közlekedésbiztonsági kampányba kezd az MSZP ifjúsági szervezeteknél és oktatási intézményekben – jelentette be Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, pártigazgató és Pusztai Patrik, az MSZP ifjúsági tagozatának elnöke.

„Fontosnak tartjuk, hogy már középiskolai szinten elinduljon a KRESZ-oktatás és a közlekedési kultúra oktatása” – közölte Pusztai Patrik. Az MSZP ifjúsági tagozatának elnöke, illetve Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentették: a Magyar Szocialista Párt tájékoztató kampányt indít ősszel, ennek keretében felkeresik az ifjúsági szervezeteket és az oktatási intézményeket. Pusztai Patrik hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy a fiatalok megfelelő oktatásban részesüljenek a felelős közlekedéssel kapcsolatban.

A kampány indítását azzal indokolta, hogy egyre több a jármű az utakon, figyelni kell a rolleresekre és a kerékpárosokra is. „Figyelnünk kell arra, hogy az utakon közlekedve, ne maximum hangerővel hallgassuk a fülhallgatóban a zenét, figyeljünk a közlekedésre is, ezzel elkerülve a baleseteket. Figyelnünk kell arra is, hogy ne hajtsunk gyorsan ott, ahol bizonyos sebességkorlátozás van. Ne tegyük meg, hogy versenyzünk a városban, menőzünk, vagánykodunk az erős autókkal, ezzel kockáztatva más emberek életét” – hangsúlyozta Pusztai Patrik. 

Molnár Zsolt a sajtótájékoztatón arra emlékeztetett: az MSZP számos javaslatot fogalmazott meg korábban, amellyel biztonságosabbá lehetne tenni a közlekedést. A szocialisták kivezetnék a kerékbilincs használatát a szabálytalanul parkoló autók esetében. Az MSZP pártigazgatója szerint szigorúbban kell fellépni az ámokfutók, a gyorshajtók, a bódult állapotban vagy ittasan vezetőkkel szemben. A szocialista politikus észszerűen korlátozná az „izomautók”, az extrém teljesítményű autók használatát is. 

Molnár Zsolt a középiskolai KRESZ-oktatási javaslatát azzal indokolta: manapság a mobilizáció olyan mértéket ért el, hogy szinte mindenkinek szüksége van közlekedési ismeretekre, illetve szükség van felelős magatartásra az utakon. „Ne felejtsük el, a legalapvetőbb emberi értékről, azaz az életről beszélünk” – hangsúlyozta a szocialista politikus.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom