Változás jön a dohányboltokban, szigorították egy termék forgalmazását

HírKlikk 2024. június 17. 05:35 2024. jún. 17. 05:35

Hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben az új kormányrendelet, amely számos változást hoz a dohánytermékek piacán. A legfontosabb módosítások közé tartozik a nikotinpárnák szabályozása, valamint a cigarettás dobozok és hevített dohánytermékek csomagolásának konkretizálása.

A rendelet egyik legjelentősebb része a nikotintartalmú termékekre vonatkozó szabályok rögzítése, ugyanis a snüsszhoz hasonló, ám dohányt nem tartalmazó nikotinpárnáknak eddig nem volt megfelelő szabályozása írja a 24.hu összefoglalójára hivatkozva a Portfolio.

Mostantól azonban már egy csomagban legfeljebb 20 nikotintasak lehet, és ezek maximális nikotintartalma fogyasztási egységenként 17 milligramm lehet, ami jelentős változás, hiszen korábban bármennyi nikotinpárnát lehetett értékesíteni egy dobozban, és azok nikotintartalma is sokkal magasabb lehetett. A rendelet továbbá előírja, hogy a nikotintasakokat gyermekbiztos zárral kell ellátni. Eddig ez nem volt kötelező, ami komoly biztonsági kockázatokat rejtett magában.

A kormány rendelkezett arról is, hogy mostantól 20 darab cigarettát tartalmazhat egy-egy doboz, de a hevített dohánytermékekkel kapcsolatban is jött egy módosítás: mostantól kötelező jelölni a csomagolási egységen, hogy „hevített dohánytermék".

.A kormányrendeletben foglaltak június 25-én lépnek életbe, de egy évig még forgalmazhatók lesznek a jelenlegi készletek.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom