Varga Judit Facebook-bejegyzésben osztotta ki az Európai Uniót

HírKlikk 2021. szeptember 16. 11:39 2021. szept. 16. 11:39

A szerződések és az Alapjogi Charta alapján sem írhatja elő az Európai Unió vagy bármely egyéb testület, hogy a magyar szülők Magyarországon miként neveljék a gyermekeiket – írta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebookon.

Varga Judit úgy kezdte a bejegyzését, hogy a gyermekvédelmi törvény elfogadása után az Európai Bizottság július 15-én hivatalos felszólítást küldött Magyarország kormányának, ezzel kötelezettségszegési eljárást indítva hazánkkal szemben. „Azért próbálnak megbüntetni minket, mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit a magyar iskolákba és óvodákba" – hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy a Thierry Breton uniós biztosnak szerdán, határidőre megküldött válaszlevélben részletesen kifejtette a magyar kormány álláspontját a gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásról és a bizottság hivatalos felszólításában szereplő tárgyi és szakmai tévedésekről. Kiemelte, Magyarország meg fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak, ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja.

„Továbbra is biztosítjuk, hogy kizárólag a szülő dönthessen saját gyermeke neveléséről, senki ne kényszeríthesse annak eltűrésére, hogy gyermeke a beleegyezése nélkül kapjon szexuális felvilágosítást vagy szembesüljön az életkorának nem megfelelő, káros tartalommal" – fogalmazott.

Hozzátette, hogy felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek tarthatnak, kizárólag pedagógus jelentétében.

A kormány visszautasítja, hogy a törvény célja a kirekesztés vagy a hátrányos megkülönböztetés lenne, a törvény kizárólag a magyar gyermekek neveléséről és a kiskorúak védelméről szól, a jogszabály felnőttek életébe semmilyen módon nem szól bele, a szexuális kisebbségek jogait semmilyen módon nem csorbítja – hangsúlyozta.

Magyarországon a vallási, etnikai, szexuális és bármely egyéb kisebbségek jogait garantáljuk, az Alaptörvény szigorúan tiltja, a törvények szigorúan büntetik a kisebbségeket érintő kirekesztő és diszkriminatív megnyilvánulásokat – írta Varga Judit.

Forrás: MTI