Varga Judit: hiteltelenné vált a brüsszeli „boszorkányüldözés”

HírKlikk 2020. október 19. 15:35 2020. okt. 19. 15:35

Az igazságügyi miniszter szerint „ország-világ előtt kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi”.

Varga Judit a Facebook-oldalán közzétett bejegyzése szerint, Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő kiszivárgott videója végén azt mondja: „ha a jog nyelvén beszélünk a jogállamiságról, akkor a Fidesznek és Varga Juditnak sajnos igaza van”.

„Egyrészt még világosabbá vált, hogy a magyar ellenzék és a velük szoros kapcsolatot ápoló álcivil szervezetek azért próbálják folyamatosan összemosni és politikai síkra terelni a jogállamisággal összefüggő kérdéseket, mert ha jogi úton vizsgáljuk azokat, akkor azonnal kiderül, hogy álhírekről van szó és összedől az ellenzéki narratíva” – fogalmaz Varga Judit.

„Másrészt innentől még az eddigieknél is hitetlenebbé vált a Magyarország elleni brüsszeli boszorkányüldözés, a 7-es cikkelyes eljárástól az uniós költségvetési források kifizetésének jogállamisági kritériumokhoz kötéséig” – folytatja a miniszter és hozzáteszi, hogy ezzel kidurrant a Momentum és az ellenzék által fújt „jogállamisági lufi”.

„Most már csak az a kérdés, hogy Momentum brüsszeli szövetségeseinek mennyire kínos ez a lebukás és tudják-e komoly arccal tovább folytatni a hazugságokra épülő légvárépítést” – fejezi be a bejegyzését Varga.