Varga Juditék 200 millióért vásároltak lakásokat

HírKlikk 2021. január 26. 09:15 2021. jan. 26. 09:15

A Blikk értesülései szerint Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter, az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatója Budapest Kútvölgy városrészében vett 200 millió forint értékben ingatlanokat.

A lapot az igazságügyi tárca arról tájékoztatta, hogy „öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást” vettek, a későbbi egybenyitás szándékával.

A cikkben az is olvasható, hogy a vételárból 8 millió forint foglalót önerőből fizetett ki a család, a fennmaradó 192 millió forintot pedig bankhitelből fedezte.

A 2019-ben megvásárolt ingatlanok nem szerepeltek Varga 2020 januárjában leadott vagyonnyilatkozatában, amit a minisztérium azzal indokolt, hogy a bank csak február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet, a földhivatal pedig csak ezt követően jegyezte be a tulajdonjogot – a jogszabályok szerint az adásvétel napjára visszamenőleg.

A tárca azt is jelezte, hogy a felvett bankhitelből Vargáék azóta jelentős összeget törlesztettek, részben a Magyar belvárosi ingatlanának eladásából befolyt összeggel, részben a megtakarításaikból.

A lap emlékeztetett: Vargának a tavalyi vagyonnyilatkozata szerint összesen bő 5 millió forint és 12 ezer euró (4,3 millió forint) megtakarítása volt, s közel kétmillió forintos fizetése mellett a Miskolci Egyetem oktatójaként 300 ezer forintot kapott. Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatójaként havonta 3,5 millió forintot keres, a cég honlapján található információk szerint pedig további 400 ezer forint a tiszteletdíja igazgatósági tagként. Varga 2020-as vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy férje V. kerületi lakását kiadták, ami legutóbb évi plusz 7,4 millió forintot jelentett.

Forrás: Blikk