Verőcei motorcsónak baleset: a rendőrök megtalálták a negyedik áldozatot

HírKlikk 2024. május 23. 18:50 2024. máj. 23. 18:50

„Megtaláltuk a motorcsónak baleset negyedik áldozatát... A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél adta vissza a Duna. Most már a két testvér együtt van..." – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán csütörtökön. A május 18-án történt hajószerencsétlenségben egy motorcsónak egy szállodahajónak ütközött Verőcénél a Dunán. A motorcsónakban nyolcan utaztak.

Sződligetnél találta meg a rendőrség annak a vizibalesetnek a negyedik áldozatát, amely során egy motorcsónak és egy szállodahajó ütközött össze a Dunán – közölte a Budapesti-Rendőrfőkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán.

Több, a Heidelberg nevű szállodahajón utazó szem- és fültanú hallott hatalmas csattanást szombat este 10 óra után. Azt is látták, hogy a szállodahajó felkapcsolja reflektorait, ám nem áll meg – derül ki az RTL riportjából, amely a Verőce közelében, a 12-es főút mellett történt halálos hajóbalesetről készült.

A balesetet egy ember élte túl, rajta kívül először egy 39 éves férfi és egy 20 éves nő holtteste került elő. Ezután egy 19 éves férfit  adott vissza a Duna, csütörtökön pedig egy 28 éves nőt. Még három embert keres a rendőrség, közülük a legfiatalabb egy 18 éves lány.

Egyikük  közeli ismerőse a csatornának azt mondta, a hajó tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme – egy olasz és hét magyar –, valamint még három barátjuk ment közösen szórakozni.

A BRFK büntetőeljárást indított, a motorcsónaknál és a szállódahajónál is szemlét tartottak, valamint az utóbbi jármű kapitányát a BRKF közlekedésrendészeti főosztály beosztottjai gyanúsítottként hallgatták ki halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt. A szállodahajó kapitányát őrizetbe vették. 

A gyanú szerint a kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló embereket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg.

A nyomozás még tart, a rendőrség tovább keresi az áldozatokat. 

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom