„Verőlegények” és fizetett „kamuvideó” az ózdi előválasztáson

HírKlikk 2021. szeptember 22. 08:25 2021. szept. 22. 08:25

​​​​​​​A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében a jobbikos Farkas Péter Barnabás nem válogat az eszközökben a győzelem érdekében.

A Jobbikhoz közeli Alfahír a napokban bemutatott egy hangfelvételt, amelyben egy illető azt állította, hogy fejenként kétezer forintot kaphatnak szegény sorsú emberek, hogy szavazzanak a szocialista Kiss Sándorra a jobbikos Farkas Péter Barnabás ellenében az ellenzéki előválasztáson. A portál sugallta, hogy az előválasztás eredményét Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében „bérszavazó" választókkal akarják befolyásolni.

A helyiek segítségével a Hírklikk megtalálta a videóban szereplő személyt, aki az arcát vállalva elmondta, hogy tízezer forintot kapott azért, hogy megpróbálja lejáratni a szocialista jelöltet. Kifejtette azt is, hogy a lelkiismerete nem tiszta az ügy miatt, de szüksége volt a családjának a pénzre.

Azonban nem ez a videó az egyetlen kirívó dolog a borsodi előválasztáson, ugyanis hétfőn az Ózdon kihelyezett előválasztási sátor körül „verőlegények” jelentek meg, akik megfenyegették azokat a választókat, akik nem a jobbikos Farkas Péter Barnabásra akartak szavazni. A sátor mellett csoportosuló „kopaszokról” fényképeket és videót is készítettek a helyiek.