Versenyfelügyeleti eljárást kezdeményezett az áramszámlák ügyében is Tóth Bertalan

HírKlikk 2024. május 23. 10:50 2024. máj. 23. 10:50

Az állami MVM a gázszámlákon kívül az áramszámlák rezsiboxában is félrevezető tájékoztatást nyújt a magyar fogyasztóknak – írja legfrissebb Facebook-posztjában az MSZP frakcióvezetője.

A gázszámlákon 3,3 milliónyi lakossági földgázfogyasztót, az áramszámlákon pedig 4,5 millió háztartási áramfogyasztót traktálnak azzal az ordas nagy hazugsággal, hogy a kormányzat úgynevezett rezsicsökkentése miatt megtakarítást érnek el. Közben nemhogy megtakarítanának, de a világpiaci ár többszörösét fizetik… – áll a szocialista politikus bejegyzésében.

Emlékeztet, először az MVM-es gázszámlák ügyében kezdeményezte a versenyfelügyeleti eljárást a Gazdasági Versenyhivatalnál, ám a GVH az eljárás megindítása helyett inkább a fideszes propaganda védelmére kelt.

„Én viszont nem hagytam annyiban: pereltem, s most már jogerős bírósági döntés kötelezi őket a versenyfelügyeleti eljárás lefolytatására” – fogalmaz írásában. Hozzáteszi, az áramszámlákkal kapcsolatban nem ragaszkodik perhez és reméli, hogy a GVH sem.

„Szívből remélem, hogy a gázszámlák ügyében hozott jogerős ítéletből okulva az áramszámlákkal kapcsolatban minden további nélkül hajlandó lesz megindítani a versenyfelügyeleti eljárást.”

Tóth Bertalan szerint az nem járja, hogy éveken keresztül becsapják a magyar családokat és torzítják a versenypiacot, ezzel olyan döntésre kényszerítve a fogyasztókat, amelyet normális körülmények között nem hoznának meg. Hozzáteszi, a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot jelenleg is törvény tiltja. „Ez kimondja: ha egy termék vagy szolgáltatás árával kapcsolatban olyan valótlan információkat terjesztenek, amelyek alkalmasak arra, hogy a fogyasztó valamely üzleti döntését befolyásolják, az tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül, az ilyen gyanút pedig a GVH-nak vizsgálnia kell.”

A frakcióvezető levelét postázta, és várja a GVH részéről a versenyfelügyeleti eljárás megindításáról szóló értesítést az áramszámlák ügyében.

Senki nem takarít meg 181 ezer forintot a rezsicsökkentéssel
    
Május 9-én adtunk hírt arról, hogy pert nyert a Gazdasági Versenyhivatallal szemben jogerősen Tóth Bertalan. 30 napon belül versenyfelügyeleti eljárást kell lefolytatnia a GVH-nak az MVM-mel szemben, mert hazudik a rezsiboxban, és ezzel megtéveszti a fogyasztókat .

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom