Veszélyes a Szegedi Rendőrkapitányság épülete, ezért lebontják

HírKlikk 2024. szeptember 26. 20:15 2024. szept. 26. 20:15

Veszélyes a Párizsi körúton található Szegedi Rendőrkapitányság épülete, ezért lebontják, és újat építenek a helyére – jelent meg a múlt hét csütörtök esti Magyar Közlönyben az erről szóló kormányhatározat.

A dokumentum szerint a kormány 2025-ben 130 millió forintos keretösszegből készíttetne megvalósíthatósági tanulmányt a Szegedi Rendőrkapitányság „független szakértő által statikailag veszélyesnek minősített” épületének lebontásáról. Pontosabban két lehetséges forgatókönyvet kell vizsgálniuk: az első verzió, hogy ugyanazon a helyszínen, vagyis a szegedi Párizsi körúton építenének fel egy új rendőrséget a régi épület bontása után, a másik pedig, hogy más helyszínen keresnek – lehetőleg elsősorban állami, másodsorban önkormányzati tulajdonú – ingatlant a kapitányság állandó elhelyezéséhez – írja a Szegeder.

Az is benne van a kormányhatározatban, hogy a megvalósíthatósági tanulmány elkészülte után a projekt költségigényére jövő év április végéig kell előterjesztést készítenie Pintér Sándor belügyminiszternek és Varga Mihály pénzügyminiszternek, vagyis akkor már tudni fogjuk, melyik megoldást választják végül.

A veszélyesnek minősített ingatlant addig is kiürítik, a személyi állományt pedig ideiglenesen rendvédelmi szervek vagyonkezelésében álló más épületekben helyezik el, erre 150 millió forintot fordíthat a belügyminiszter.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom