Vidnyánszky szerint elgondolkodtató, miért pont advent előtt történt a baleset a színházban

HírKlikk 2023. december 19. 08:20 2023. dec. 19. 08:20

„A pár héttel ezelőtti baleset beárnyékolja az egész évünket, az egész évi teljesítményünket, és fájdalmas, rossz szájízt okoz az embernek" – mondta Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgatója vasárnap este a színházban történt balesetről egy interjúban. Vidnyánszky szerint ha nem történt volna meg Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete, akkor csodaévad lenne a mostani.

„Szomorúvá tesz, és az egész társulat hangulatára rányomja a bélyegét. A vezetésem alatt több mint négyezer előadást játszott a színház, és, hál' Istennek, még csak kisebb problémák sem voltak. Hogy miért kellett ennek most megtörténnie, miért pont egy Rómeó és Júlia-előadáson, miért egy ilyen évzáró időszak kezdetén, valahol adventre készülődve… Szóval az ember ül és gondolkodik, és próbálja megérteni az esemény üzenetét” – folytatta az igazgató.

Az interjút szemléző hvg.hu emlékeztet: a két színészt november 10-én érte súlyos baleset, miután a Rómeó és Júlia előadása közben lezuhantak egy több méter magas vasszerkezetű díszletről. Mindkettejüket végtagsérülésekkel kezelték. Szász Júlia felépülése akár hat hónapig is eltarthat. A baleset után Vidnyánszky Attila beadta a lemondását, de Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el. A baleset miatt vizsgálat indult a színházban, a rendőrség pedig nyomozást rendelt el.

Vindnyánszky lemondásának hírere a szakma nagyjainak sokasága kérte az igazgatót, ne távozzon a kulturális életből, túl nagy űrt hagyna maga után.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom