Vidnyánszky társasága lecsapott a Karinthy Színházra

HírKlikk 2020. május 13. 15:44 2020. máj. 13. 15:44

Az MTT 300 millióért vásárolja fel az eddig függetlenül működő színházat. Az összeget abból a pénzből fizetik ki, amit előadó-művészeti szervezetek többlettámogatásán belül, ingatlanvásárlásra nyert el a társaság.

A Pesti Hírlap szerint, hirtelen jött ugyan, hogy Karinthy Márton örökségét eladja lánya, Karinthy Vera, de már korábban volt ennek előszele. Március 25-én Földes Eszter színésznő Facebook-posztban írta meg, hogy mégsem ő lesz a színház művészeti vezetője. Ennek okaként azt nevezte meg, hogy mivel Karinthy Márton halála után a színház jövője bizonytalanná vált, „Mindenki nyitott szívvel fogadta a kezdeményezést, miszerint Karinthy Márton örökségét, a Karinthy Színházat az állam gondozza és ápolja tovább. Ennek azonban volt egy kompromisszumos kitétele. Ez pedig az én személyem” – írta a posztban.

A színház sorsa most eldőlt: az Emmi május 5-i döntéseinek listájában, a 10. oldalon szerepel a Karinthy Színház, amelyet az a Magyar Teátrumi Társaság vásárol fel 300 millió forintért, amelynek Vidnyánszky Attila az elnöke – írja a lap.