Viktor! Ekkora baj van?

Lendvai Ildikó 2019. december 7. 09:44 2019. dec. 7. 09:44

Hú, de be vannak gazolva! Most meg a házszabályt készülnek módosítani. Akadályozni akarják egyrészt az ellenzéki pártok együttműködésének szorosabbra válását, a függetlenek indulását, másrészt a saját soraikból való dezertálást is.

Frakciók a jövőben nem egyesülhetnének, még nevet sem változtathatnak, akkor sem, ha a párt neve közben megváltozik. Vagyis, ha a választáshoz közeledve, az ellenzéki pártok mondjuk közös választási pártot alakítanának például Köztársaságpárt néven, a képviselőcsoportjaik ebben a ciklusban nem egyesülhetnének.

Más frakcióba átülni hat hónap várakozással sem lehet (csak semmi szökés, fideszesek, értve vagyok?!), a független képviselő pedig egyáltalán soha sehová nem léphet be, akkor sem, ha indulását pártok is támogatták. (Lex Mellár Tamás? Hátha vissza lehet riasztani a párthoz, de főleg a Fideszhez tartozni nem akarókat az indulástól?)

Kezdeményezi mindezt az a párt, amelynek frakciója 1997-ben 11 volt KDNP-s átülésétől nőtt meg, első kormányuk idején renegát kisgazdák mentették meg a kisebbségi kormányzástól, számos, pártját eláruló volt MDF-es ül soraiban, eddig minden partnerét felzabálta, és ahol ma is szinte „ecc-pecc-kimehetsz" alapon számolják ki, ki üljön közülük a KDNP frakcióba. Ekkora baj van, fiúk?