Villamossíneken mászkált a medve Miskolcon

HírKlikk 2020. október 18. 17:03 2020. okt. 18. 17:03

Az állat éjjel fél 1 után nem sokkal tűnt fel a Testvériség utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, végül az Őzugró utca felé haladva, eltűnt a kamera látószögéből – közölte az önkormányzat.

A medvét a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái is észlelték. A rendészek értesítették a rendőrséget, az önkormányzat pedig felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a vadaspark szakembereivel – írja a 24.hu.

Nem ez a mostani az első medve a környéken: néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben lakók láttak medvenyomokat, a Magyar tanyánál, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak. Az önkormányzat arra kérte a polgárőrséget és a rendészet munkatársait, hogy hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra intenek, hogy a medvét el kell kerülni, mert a bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, s a legtöbb konfliktus az anyamedvékhez köthető. Ha erdőben járunk, azt a kijelölt turistautakon tegyük, kerüljük az átláthatatlan sűrűket, bozótosokat, ha nem szükséges, ne menjünk napnyugta és napkelte között az erdőbe, tegyük egyértelművé a medvék számára, hogy közeledünk, ne járjunk nesztelenül.

Ha a medve észrevett bennünket, ne próbáljuk elzavarni, ne akarjunk elfutni se, mert gyorsabb nálunk. Azt javasolják, hogy amennyiben közelebb merészkedik, ne provokáljuk, és ne tegyünk hirtelen mozdulatokat!.